In Zimbabwe

Rödakorsföreningarna i södra Afrika jobbar alla aktivt med att ge stöd till människor som drabbats av hiv och deras familjer. Vi stödjer de barn och ungdomar som förlorat en eller båda sina föräldrar på grund av sjukdomen. Vi arbetar även hårt med att förebyggande insatser för att förhindra ytterligare spridning av sjukdomen. För att förebygga satsar vi på att öka kunskapen om hiv och aids och hjälpa dem som är i riskzonen att välja beteenden som minskar risken att bli smittad.

test test test test

Den ökade tillgången på mediciner som förhindrar hiv att utvecklas till aids gör att människor inte dör i samma utsträckning som tidigare. I de flesta länder har antalet nysmittade stabliserats på en hög nivå.

This entry was posted in Global inblick and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>