Vintage Lounge

Nu tänkte jag berätta lite om hur jag hamnade på kupan. För ett par år sedan hjälpte jag till med läxläsning för barn och ungdomar som hålls av Röda  Korset. Tidigt i höstas fick jag se en poster att ungdomsförbundet skulle ha informationsmöte och jag funderade på att börja med läxläsningen igen. Väl där träffade jag ett fantastiskt härligt gäng som verkade öppna för alla förslag och idéer. Då kom jag att tänka på en sak jag funderat på redan våren innan, att styra någon slags secondhand pop up store, en fin loppis med bara kläder och accessoarer under Umeå Fashionweek.

Sen gick det fort, jag fick direkt stöd för min idé, både från ungdomsförbundet vars lokal jag kunde använda och kupan med butikschef Josefin i spetsen som ställde upp på alla galenskaper. Ungdomsförbundet hjälpte mig med affischer, först i jakt på volontärer, sen för klädinsamling och slutligen för själva eventet. Jag samlade in kläder från tanter i trakten men de mesta kläderna kom i slutändan från Umeås två kupanbutiker som jag och Josefin plockade ihop.

Umeås storbloggare tog superfina bilder med en del av kläderna som jag använde i ett inspirationsbildspel under dagen. Ni kan få se alla bilderna någon dag.

Vi skickade fyra modeller på modeparad genom stan, snygga och stylade till tänderna.

Vintage Lounge blev superlyckat och vi kunde skänka massa pengar till globalgruppens arbete för att förhindra svält i Etiopien.

Och sen har jag liksom fortsatt med att rota i klädhögar men nu istället för att skicka fina saker till lilla kupan i stan:)

This entry was posted in Mode. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>