Furu i all ära

Om man jobbar i en svensk secondhand-butik som säljer möbler så består en ganska stor del av ens vardag av FURU. Furu, furu, furu. I TV-soffor pratas det om att furun är på väg tillbaka men då är det oftast i ett nytt och mer mattslipat format och de här gulnade gillestugemöblerna känns som om man behöver anstränga sitt sinne en aning för att komma överrens med.

Men då finns det ju målafärg:

Klassisk kafestol i böjträ hos en dyrare kedja nära dig.

Ännu en känd svensk möbeltillverkare väljer att kombinera olika färger på stolar.

Hatt hylla i ärtigt grönt! Jag har full förståelse för alla svenskar som är trötta på furu och hellre vill ha moderna hem. Det jag vill dela med mig är dock att furu är ett genuint och hållbart trä som inte någon vinstfokuserad möbeljätte kan tävla med. Stolarna vi säljer har inte alltför sällan tillverkats för minst 40 år sedan och har en hållbarhet på säkert det tredubbla. Dessutom är de billiga och miljövänliga. Köp en färgburk bara och komihåg att slipa ytorna innan!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>