Röda Korset blir moderna

I höstas fick vi och ett gäng andra Röda Korset-butiker i Sverige prova på att börja sälja saker på Tradera. Röda Korset har nämligen ingått i ett samarbete med Tradera för att vi skall kunna sälja unika saker till en större kundgrupp.

Ibland får vi in saker som vi vet är mycket värda och som är svåra att sälja i butiken. Det kanske bara är en person på 1000 st som vet att den här specifika saken är just så mycket värd och då kommer denna sak exponeras för 999 personer som undrar om vi blivit tokiga som har ett så högt pris på en sak. På Tradera har vi hela Sverige som kundgrupp och dessutom är alla de här “sakletarna” där ute och letar.

På så vis kan vi på ett själigt vis få in så mycket pengar som en sak faktiskt är värd, just genom att kunden själv får bestämma hur mycket man är villig att betala. I många fall innebär det mer pengar till våra sociala verksamheter än vad vi skulle få in om sakerna såldes i butiken.

En annan anledning till detta är helt enkelt att vi vill visa våra givare respekt och ta tillvara på våra gåvor och se till att vi ger dem en rättvis prisbild.

Sen är det ju väldigt spännande också! Hon som har ansvar över vår traderaförsäljning här i Umeå heter Ellinor och hon berättar gärna mer vid ett senare tillfälle.

Kika gärna in användaren rödakorsetumeå på tradera!

 

This entry was posted in Antikt, Uncategorized, Vintage. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>