Studiebesök på Röda Korset Skellefteå

Jag är på praktik på sjukhuset i Skellefteå i två veckor nu. De har en supermysig Röda Korset-butik som jag har kikat in!

Man kan göra riktiga fynd, de här loaferserna köpte jag för fyrtio kronor! Den blommiga väskan kostar inte många kronor och de har fantastiska stickade barnkläder i bästa retrostil.

Jag passade på att prata lite med Veronica och Gunborg som jobbade i butiken i fredags. Veronica är där på heltid och sköter det mesta, allt från att stå i kassan, hänga kläderna rätt och hjälpa kunderna att hitta vad de letar efter. Det roligaste tycker hon är att styla borden, vilket jag kan förstå för hon är grymt duktig på det, kolla bara in det här bordet med julsaker:

Gunborg är frivillig och står mest i kassan men är även aktiv i olika sygrupper. I en av grupperna mäter de upp, väger och prismärker gardiner och tyger. De gör också något så smart som att laga och fixa med kläderna så att de kan säljas i butiken!

Vad är det bästa med att handla hos er?

Gunborg: Att man kan göra riktiga fynd och att det bidrar till återanvändning.

Veronica: Att man kan hitta roliga och annorlunda saker och att pengarna går till en bra sak!

Ett hett tips är att kolla in butiken i Skellefteå och andra småorter runt om i Norrland, det går att göra riktiga fynd och godbitarna hänger på något sätt kvar längre på galgarna:)

This entry was posted in Mode, Volontär. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>