Det är vi som skriver

Röda Korset i Umeå har närmare 30 verksamheter utspridda runt om i Umeå, Sävar, Holmsund och Obbola. Förutsättningen för att dessa verksamheter skall finnas är de medel som secondhandbutikerna får in samt de många värdefulla volontärerna som engagerar sig och skänker en bit av sin tid som gåva till Röda Korset. Nedan kan du läsa om oss som skriver i denna blogg.

Butikerna

Josefin Holmgren är Röda Korsets butikschef. Hon famlar målmedvetet mellan citybutiken, mariedalsbutiken, vintage, mode, antikt och kommer skriva och lägga upp bilder om allt däremellan.

Mode

Denise

Vår modeskribent heter Denise Leanderson och är vår omvärdsbevakare som alltid besitter nästkommande säsongs modenyheter före vi ens har hunnit stava till BRALLA. Med sitt intresse och sin kunskap om mode gör hon en mycket uppskattad insats som volontär på Röda Korset.

 

Film

Simon Österhof

Simon

Simon Österhof kommer att skriva om film och den utbildning som vi precis har startat för unga mellan 17-23 år.
I <3 FILM är Röda Korsets nya filmutbildning för dig som är mellan 17 och 23 och bor i Umeå. Här kommer du få lära dig grunder i filmproduktionens alla steg, från manusarbete till redigering och allt där emellan.

 

Global inblick

Katharina

Katharina och Malin kommer att berätta om främst Globalgruppens arbete som handlar om att stödja arbetet för barn och deras familjer i Södra Afrika, som har drabbats av HIV och AIDS.


 

Daniel

Slutligen kommer även Daniel Norman att skriva om hur det är att vara anställd av Röda Korset, då det finns ett mycket stort intresse att arbeta för Röda Korset och då främst det internationella arbetet, när man pluggat klart på gymnasiet, högskola eller universitet.

3 Responses to Det är vi som skriver

 1. Andreas says:

  Hej,
  Vill ge er beröm för en bra och intressant blogg!
  Är en bra mix med ämnen, hamnar direkt bland favoriterna!
  Keep it up!

  kramar

 2. Peder says:

  Härlig blogg. Bra jobbat./Peder/Storsjökretsen

 3. Josefin says:

  Tack så mycket!

  Bloggen är fortfarande under sin uppstartsfas och allt är inte fullständigt ännu men tanken är att vi här kan läsa om Röda Korsets breda verksamhet. Kika in fler gånger så får ni se hur de utvecklar sig!

  Mvh admin (Josefin)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>